info[at]accountable.ro

+40.757.228.760; +40.771.307.608; +40.762.836.468

Aleea Emil Botta nr. 1, sector 3, București

#WeAreAccountable

Proceduri, pași, taxe, documente, legi, modificări, condiții...

Principalele modificari in 2016, privind sponsorizarile si cheltuielile sociale

Incepand cu data de 1 ianuarie 2016, entitatile pot diminua din impozitul pe profit sumele acordate ca sponsorizări in limita a 5 la mie din cifra de afaceri, dar nu mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat. Practic, sponsorizarile cresc de la 3 la mie la 5 la mie, fapt care poate sprijini dezvoltarea fundatiilor si asociatiilor .
Pentru cheltuielile sociale, se impun odata cu Noul Cod Fiscal un plafon de deductibilitate. Acest plafon poate fii majorat de la 2% la 5% si poate fii aplicat asupra cheltuielilor efectuate cu salariile personalului si a primelelor de asigurare pentru bunurile utilizate in cadrul unor contracte de inchiriere sau contacte de leasing.
In anul 2016, noile reglementari, vor elimina plafoanele pentru participarea entitatilor, la pensia facultativa a salariatului, alaturi de asigurarile voluntare de sanatate.
Principalele modificari duse de Noul Cod Fiscal in acest domeniu, sunt urmatoarele:
– Cheltuielile de protocol pot fii deductibile in cota de 2% asupra profitului, la care se vor adauga cheltuielile cu impozitul pe profit si cheltuiala de protocol. Nu se fac ajustari fiscale, se porneste de la profitul brut .
– Cheltuielile sociale se pot acorda in valoarea de pana la 5% din cheltuielile cu salariile retinem majorarea plafonului.
– Cheltuielile de sponsorizare reduc impozitul pe profit in procentul de 0,5% (5 la mie) din cifra de afaceri, fara a depasi 20%  din impozitul pe profit si se pot reporta pe o perioada de 7 ani. Are loc astfel majorarea procentului din cifra de afaceri.

Articole populare

Categorii