Incepand cu data de 1 ianuarie 2016, entitatile pot diminua din impozitul pe profit sumele acordate ca sponsorizări in limita a 5 la mie din cifra de afaceri, dar nu mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat. Practic, sponsorizarile cresc de la 3 la mie la 5 la mie, fapt care poate sprijini dezvoltarea fundatiilor si asociatiilor .
Pentru cheltuielile sociale, se impun odata cu Noul Cod Fiscal un plafon de deductibilitate. Acest plafon poate fii majorat de la 2% la 5% si poate fii aplicat asupra cheltuielilor efectuate cu salariile personalului si a primelelor de asigurare pentru bunurile utilizate in cadrul unor contracte de inchiriere sau contacte de leasing.
In anul 2016, noile reglementari, vor elimina plafoanele pentru participarea entitatilor, la pensia facultativa a salariatului, alaturi de asigurarile voluntare de sanatate.
Principalele modificari duse de Noul Cod Fiscal in acest domeniu, sunt urmatoarele:
– Cheltuielile de protocol pot fii deductibile in cota de 2% asupra profitului, la care se vor adauga cheltuielile cu impozitul pe profit si cheltuiala de protocol. Nu se fac ajustari fiscale, se porneste de la profitul brut .
– Cheltuielile sociale se pot acorda in valoarea de pana la 5% din cheltuielile cu salariile retinem majorarea plafonului.
– Cheltuielile de sponsorizare reduc impozitul pe profit in procentul de 0,5% (5 la mie) din cifra de afaceri, fara a depasi 20% din impozitul pe profit si se pot reporta pe o perioada de 7 ani. Are loc astfel majorarea procentului din cifra de afaceri.
This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.