info[at]accountable.ro

+40.757.228.760; +40.771.307.608; +40.762.836.468

Aleea Emil Botta nr. 1, sector 3, București

#WeAreAccountable

Proceduri, pași, taxe, documente, legi, modificări, condiții...

Cum pot obtine IMM-urile finantare de 200.00 euro de la stat?

imm-urile pot obtine finantare de la statIMM-urile vor putea beneficia de ajutoare de minimis pentru investitiile realizate in procent de 100% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aprobate spre finantare.
Masurile sunt cuprinse in Hotararea Guvernului nr. 274/2013 privind acordarea de ajutoare de minimis pentru investitiile realizate de intreprinderile mici si mijlocii, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 305, din 28 mai 2013 si intrata deja in vigoare.

Ministerul Finantelor a postat pe site-ul sau un proiect de act normativ, referitor la finantarile nerambursabile de care pot beneficia intreprinderile mici si mijlocii, in cadrul ajutorului de tip minimis. Acesta reprezinta o masura de sprijin care nu depaseste 200.000 de euro, pe o perioada de trei ani fiscali (100.000 de euro pentru firmele din sectorul transporturilor). Proiectul Ministerului Finantelor are in vedere acordarea ajutoarelor in perioada 2013-2014, pentru aproximativ 1.000 de firme.

Prevederile cuprinse in proiectul de act normativ introduc conditia de a crea, pana la finalizarea investitiei, si de a mentine pe o perioada de minimum trei ani de la finalizarea investitiei:

–         cinci locuri de munca, din care cel putin doua pentru persoane care nu au avut contract individual de munca in ultimele trei luni, in cazul unui ajutor de minimis de pana la 100.000 de euro. 

 –         sapte locuri de munca, din care cel putin trei pentru persoane care nu au avut contract individual de munca in ultimele trei luni, pentru un ajutor de minimis de la 100.000 de euro pana la 200.000 de euro, inclusiv.

Ajutorul se plateste dupa efectuarea cheltuielilor eligibile aprobate prin acordurile pentru finantare si verificarea la fata locului de catre reprezentantii Ministerului Finantelor a cheltuielilor eligibile efectuate de intreprinderi.

Ce conditii trebuie indeplinite?

Potrivit actului normativ, pot beneficia de ajutorul de minimis toate IMM-urile care indeplinesc, cumulativ, urmatoarele conditii:

–         sunt inregistrate potrivit prevederilor Legii nr. 31/1990, respectiv ale Legii nr. 1/2005, sunt incadrate in categoria intreprinderilor mici si mijlocii si au sediul si isi desfasoara activitatea in Romania;

–         desfasoara activitate economica;

–         nu au primit ajutoare de minimis pe o perioada de trei ani fiscali consecutivi sau daca au primit, suma cumulata nu a depasit echivalentul in lei a 200.000 euro, respectiv a 100.000 euro in cazul intreprinderilor de transport rutier;

–         prezinta un plan de investitii pentru care se solicita finantarea;

–         prezinta un studiu tehnico-economic din care rezulta viabilitatea proiectului de investitii in urmatorii trei ani de la finalizarea investitiei;

–         prezinta un angajament ferm privind mentinerea locurilor de munca existente si crearea a cinci – sapte locuri de munca;

–         nu inregistreaza datorii la bugetul statului;

–         nu se afla in procedura de executare silita, insolventa, faliment, reorganizare judiciara, dizolvare, inchidere operationala, lichidare;

–         nu au fost emise impotriva lor decizii de recuperare a unui ajutor de stat.

Articole populare

Categorii