info[at]accountable.ro

+40.757.228.760; +40.771.307.608; +40.762.836.468

Aleea Emil Botta nr. 1, sector 3, București

#WeAreAccountable

Proceduri, pași, taxe, documente, legi, modificări, condiții...

Amenzi pentru neprezentarea tuturor informațiilor în declarația 088 în 2016

Destinația Formularului 088 este realizarea înregistrării în scopuri de taxă pe valoare adăugată – TVA, atât prin opțiunea contribuabilului cât și la depășirea plafonului legal. Este cunoscut faptul că operațiunile purtătoare de TVA generează în continuare cea mai mare evaziune la nivel comunitar. Aceasta se datorează faptului că TVA este o taxă care urmează majoritatea tranzacţiilor.

tva

Începând din 2015 organele fiscale pot solicita completarea și depunerea Formularului 088 și dacă intervin schimbări în cadrul datelor declarate inițial la înregistrarea în scopuri de TVA. La sfârşitul anului trecut s-au trimis astfel de solicitări foarte multor societăți comerciale deja înregistrate în scopuri de TVA dar care au suferit schimbări cum ar fi cele legate de: sediu social, administratori, asociați etc.

Principala problemă ridicată de către contribuabili cu privire la acest formular este legată de cantitatea și specificul informaţiilor solicitate, considerate irelevante din perspectiva scopului declarat al acestui formular: combaterea evaziunii fiscale cu TVA. În al doilea rând toate informațiile furnizate în formular trebuie susţinute cu documente care sunt dificile de obținut, este necesar mult timp, este nevoie de legalizări și apostilări.

Pentru neprezentarea informațiilor solicitate în formularul 088 legislația prevede amenzi între 4.000 şi 10.000 de lei.

Articole populare

Categorii